malou

Malou de Waal

Orthopedagoge – Master of Science
Geregistreerd bij het SKJ

Biografie

Mijn naam is Malou de Waal en ik ben afgestudeerd als orthopedagoog, gespecialiseerd in de richting leerproblemen, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

In 2008 heb ik mijn afstudeerstage bij Barend Spijkers mogen doen en sindsdien ben ik werkzaam in de praktijk. Na mijn middelbare schoolperiode ben ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs gaan volgen (PABO). Hier kwam ik er al snel achter dat ik zeer geïnteresseerd was in de problematiek van kinderen waarvan de ontwikkeling niet loopt zoals men zou verwachten. Gedurende deze opleiding heb ik, door diverse stages en werkzaamheden in het basisonderwijs, veel ervaring op kunnen doen en zicht gekregen op het verloop van de didactische, cognitieve-, emotionele- en sociale ontwikkeling van kinderen. In mijn afstudeerscriptie heb ik mij verdiept in de specifieke problemen die bij de ontwikkelingsstoornis ADHD komen kijken.

Aansluitend aan de opleiding tot leerkracht basisonderwijs heb ik ervoor gekozen om mijn kennis over de ontwikkeling van kinderen en de mogelijke problemen in deze ontwikkeling verder te verdiepen. Deze verdieping heb ik gevonden in de opleiding Pedagogische Wetenschappen met als afstudeerrichting Orthopedagogiek en kan ik nu voortzetten in de praktijk.

Met mijn kennis en ervaringen wil ik kinderen en hun ouders ondersteunen en begeleiden in hun individuele problematiek.