Sommige kinderen denken en voelen zich anders en gedragen zich anders dan andere kinderen in de klas. Wanneer je een vorm van autisme hebt ben je zeker niet dom en doe je geen dingen verkeerd. De manier waarop de dingen in je hersenen worden verwerkt verloopt anders.
Je voelt dingen anders aan en vindt het niet altijd gemakkelijk om direct de dingen die andere kinderen tegen je zeggen te begrijpen.

Vaak voel je jezelf niet goed begrepen en speel je liever alleen. De dingen die binnenkomen via je ogen, oren en handen worden door je vaak anders ervaren; je kunt schrikken van veel lawaai of veel licht en je kunt je op een feestje anders voelen en liever alleen gelaten worden.

Dingen die voor veel kinderen heel gewoon zijn worden door jou anders gevoeld, waardoor je vaak meer tijd nodig hebben om nieuwe dingen te leren.

De meeste kinderen houden van verrassingen, maar jij vindt dit niet altijd prettig. Je wil eigenlijk het liefste precies weten wat er gaat gebeuren. Ook is het voor je niet altijd gemakkelijk direct te begrijpen wat een ander bedoelt; een grapje is vaak moeilijk te begrijpen. Ook al ben je als kind met een bepaalde vorm van autisme anders, jij hebt erg veel kwaliteiten en je bent dus bijzonder.

Je kunt meer over autisme lezen en vooral leren hoe bijzonder je bent, in het boek “Weet jij wat autisme is?” van Ellen Sabin.