Barend website

Barend Spijkers

Orthopedagoog  /GZ-psycholoog /
Kinder- en Jeugdpsycholoog (NIP)
Supervisor NIP

BIG geregistreerd (59049876525)
Lid van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (N.K.D.)
Lid van de kwaliteitscommissie van het N.K.D.

Mail: b.spijkers@praktijk-barendspijkers.nl

Biografie

Uit een jarenlange onderwijservaring heb ik me steeds verdiept in de achtergronden van leer- en gedragsproblemen van kinderen en jeugdigen.

Door middel van een kwalitatief procesonderzoek wil ik een bijdrage leveren om hen weer op weg te helpen en inzicht en kracht te bieden in een proces dat minder soepel verloopt.

Alles binnen de mogelijkheden van het kind / jeugdige en ouders en uitgaande van de positieve kwaliteiten van alle betrokkenen vormt dit voor mij een drijfveer om me voor kinderen en jeugdigen in te zetten en me te blijven verdiepen in het totale proces. Ik blijf me daarbij met veel interesse verbreden in leer- en gedragsproblemen.

Naast het diagnosticeren en begeleiden van kinderen en jongeren met allerlei leer- en gedragsproblemen begeleid en coach ik ook volwassenen die op de een of andere manier zijn vastgelopen in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Samen met Frédérique vorm ik de directie van de praktijk.

Om feeling te houden met het brede ontwikkelingsveld binnen de orthopedagogiek en psychologie ben ik lid ben van één intervisiegroep bestaande uit gz-psychologen, kinder- en jeugd psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten.

Als speciaal interessegebied heb ik me altijd verdiept in leerstoornissen c.q. dyslexie en tevens ben ik lid van de kwaliteitscommissie van N.K.D.