Frederique website

Frédérique Spijkers

Orthopedagoog-generalist NVO
Psychologe – Master of Science
BIG geregistreerd (09926931731)

Mail: f.spijkers@praktijk-barendspijkers.nl

Biografie

Mijn naam is Frédérique Spijkers en ik ben afgestudeerd als psychologe (richting kind- en jeugd) aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens mijn studie heb ik veel kennis opgedaan over de verschillende leer- en gedragsstoornissen als ADHD, Autisme, hoogbegaafdheid, dyslexie, dyscalculie etc. Na enige jaren werkzaam te zijn geweest vond ik het tijd om mij verder te scholen. Ik wilde graag meer kennis en vaardigheden opdoen, zodat ik concrete handelingsadviezen aan het kind, ouders en scholen mee kon geven. Dit vond ik in de post-masteropleiding tot orthopedagoog-generalist die ik sinds december 2015 heb afgerond.

Ik wil graag werken met kinderen en jongeren die ‘anders’ zijn, mensen hebben de natuurlijke neiging om zich te focussen op alles wat anders is dan de norm. Wanneer je anders bent, wijk je blijkbaar af van wat de omgeving als normaal ziet. Anders zijn is geen probleem, behalve als de omgeving dit niet accepteert. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat anders zijn niet verkeerd is, maar juist bijzonder!

Wat mij de afgelopen jaren duidelijk is geworden is dat elk gedrag dat het kind/de jongere laat zien een functie heeft, maar het krijgt pas een functie in het systeem waarin een hij/zij functioneert. Of dit nu in de vertrouwde thuissituatie is of op school of met vrienden/vriendinnen.

Ieder kind wordt geboren met een combinatie van unieke eigenschappen, dit ontwikkelt zich als een profiel van vaardigheden. Mijn doel is om de sterke en de minder sterke kanten van een kind in kaart te brengen en hierbij een passend behandeladvies bij op te stellen, waar het kind en de ouders, maar ook de school mee verder kan. Met hierbij als uitgangspunt dat elk kind uniek is.