Hannah

Hannah van Oort

Orthopedagoge – Master of Science
Geregistreerd bij het SKJ

Mail: h.vanoort@praktijk-barendspijkers.nl

Biografie

Mijn naam is Hannah van Oort en ik ben in 2020 afgestudeerd als Orthopedagoge aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik de specialismes leer- en ontwikkelingsproblemen en gifted education gevolgd heb. Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij Praktijk Barend Spijkers, waar ik de uitdaging ben aangegaan om te leren in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met diverse soorten problematiek. Voordat ik begon aan deze studie, heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening (Social Work) afgerond en heb ik een tijd als ambulant hulpverlener gewerkt binnen de vrouwenhulpverlening.

Tijdens mijn opleidingen en het werken binnen het werkveld, heb ik geleerd dat ik het belangrijk vind dat het kind centraal staat met het idee dat ieder kind uniek is. Een ‘gemiddeld’ kind bestaat niet wat voor mij betekent dat ik het belangrijk vind om zowel onderzoek als begeleiding van kinderen af te stemmen op de behoefte van het kind. Mijn passie is om iedere dag samen met het kind en de direct betrokkene de zoektocht aan te gaan naar wat de kwaliteiten zijn van het kind en hoe hij of zij deze kwaliteiten zo optimaal mogelijk in kan zetten om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Binnen de praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met het psychodiagnostisch onderzoek naar leer- en gedragsproblemen, het begeleiden van kinderen met ernstige dyslexie en de sociaal-emotionele begeleiding van kinderen.