Maaike

Maaike Talboom

– Mail: m.talboom@praktijk-barendspijkers.nl

Biografie

Mijn naam is Maaike Talboom en ik ben in 2022 afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog aan Tilburg University en sinds 2023 werkzaam bij Praktijk Barend Spijkers. Ik heb tijdens mijn studie veel geleerd over de verschillende leer- en gedragsproblemen en tevens dat ieder kind uniek is. Het is belangrijk dat het kind centraal staat in het traject en dat de omgeving en het systeem hier goed bij betrokken worden. Een kind staat namelijk nooit los van zijn omgeving, dus een samenwerking tussen de verschillende onderdelen is hierbij van grote betekenis.

Tijdens en na mijn studie ben ik werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs en ben ik in aanraking gekomen met verschillende aspecten van het leerproces. Ik heb voor de klas gestaan, maar ook huiswerkbegeleiding en trainingen gegeven. Ik heb altijd al een affiniteit gehad met het onderwijs, dus het was meer dan logisch dat ik na mijn studie een kant op zou gaan die hierop zou aansluiten. Mijn doel is om samen met de kinderen te leren hoe ze met hun vaardigheden om kunnen gaan en om te ontdekken waar hun talenten liggen, en achterhalen hoe zij om kunnen gaan met de moeilijkheden die zij ervaren. 

Binnen de Praktijk Barend Spijkers zal ik mij voornamelijk bezighouden met het begeleiden van kinderen met ernstige dyslexie en eventuele aanvullende problematiek.