Janet Otto

Biografie

Mijn naam is Janet en ik ben in 2021 afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog aan Tilburg University. In mijn studie ben ik ook gespecialiseerd in klinische en forensische psychologie. In mijn master heb ik stagegelopen bij Praktijk Barend Spijkers waar ik veel heb geleerd over diagnostiek en behandeling.

Gedurende mijn studie en mijn eerdere ervaringen heb ik een passie ontwikkeld voor het werken met kinderen en jongeren. Ik heb geleerd om te denken in oplossingen en dat het belangrijk is om samen te zoeken naar wat het beste werkt voor een kind. Niet alleen de problemen worden hierbij in kaart gebracht, maar juist ook de positieve aspecten van een kind worden meegenomen in deze beeldvorming. Voor een positieve ontwikkeling van een kind is een individuele benadering daarom belangrijk waarbij er afgestemd kan worden op de behoeftes van zowel het kind als de omgeving.

Binnen de praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met psychodiagnostisch onderzoek naar leerproblemen, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problematiek. Daarnaast geef ik begeleiding aan kinderen met ernstige dyslexie.