DSC06261one(2)

Marjolein Verhees - van Cronenburg

Orthopedagoge-generalist – Master of Science
Geregistreerd bij het SKJ
BIG geregistreerd (79926877431)

Mail: m.verhees@praktijk-barendspijkers.nl

Biografie

Ik ben Marjolein Verhees – van Cronenburg en wil me graag even aan u voorstellen. In 1996 ben ik mijn loopbaan gestart als leerkracht binnen het onderwijs. Als leerkracht heb ik gewerkt binnen het basisonderwijs en (voortgezet) speciaal basisonderwijs. In de loop der jaren heb ik mezelf verder gekwalificeerd tot Orthopedagoog-Generalist / GZ-psycholoog met als doel om kinderen en jongeren met leer-, gedrags- en opvoedingsproblemen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in hun functioneren. Mijn werkervaring ligt op het gebied van het onderwijs, het regionaal samenwerkingsverband, de Basis GGZ en de specialistische GGZ. Om mijn kennis up to date te houden ben ik lid van een intervisiegroep bestaande uit een kinderarts, GZ-psychologen, Kinder- en Jeugd psychologen, orthopedagogen, RT-ers en (psycho)therapeuten. Daarnaast volg ik erkende nascholingen om bij te blijven binnen mijn vakgebied.

De afgelopen jaren heb ik ruim ervaring opgedaan met het voeren van (multidisciplinair) overleg, het uitvoeren van observaties en (complexe) diagnostiek en het geven van begeleiding en behandeling aan kinderen / jongeren en hun systeem. Daarbij heb ik ervaren dat probleemgedrag nooit op zichzelf staat en altijd plaatsvindt binnen een bepaalde context.

In samenspraak met alle betrokkenen wil ik oorzaken en in stand houdende factoren van probleemgedrag achterhalen en passende oplossingen vinden. Op deze wijze kan het kind of de jongere weer in zijn/haar kracht komen te staan, weer goed in zijn/haar vel komen te zitten (welbevinden) en zich zo optimaal mogelijk verder ontwikkelen.